PRŮVODCE KÁVAMI
Nevíte si rady s výběrem kávy? Máte rádi spíše kávy s mírnou aciditou a nebo si chcete užít pořádně nabitou ovocnější kávu? Připravili jsme pro Vás základní přehled našich káv, který Vám s výběrem kávy může pomoct.
Všechny kávy najdete na našem e-shopu!
1, NEKYSELÉ KÁVY - velmi nízká až nulová acidita
ROMA - Brazílie
Káva inspirovaná Itálií. Espresso je silné, krémové, hořko-čokoládové chuti bez acidity.
Nejoblíbenější káva s jemnými tóny čokolády, mandlí a sladkého jablka na konci. Bez acidity. Skvělá do espresso kávovarů, mokka konvičky i na filtr.
2, LEHCE ACIDITÉ KÁVY - lehký náznak ovocnosti
Zajímavá káva s mírnou aciditou, která má tóny tmavé čokolády a červeného pomeranče. Vhodná na espresso i filtr.
Káva s tóny kakaových bobů a višní s mírnou aciditou v závěru. Vhodná na espresso.
3, AFRICKÉ KÁVY - jemná chuť s květino-ovocnými tóny
Velmi specifická káva s aciditou bergamotu a jemnou dochutí s tóny medu a koření. Určitě stojí za pozornost. Vhodná na espresso i filtr.
Naše nová limitka se silně tropicko-ovocnou chutí, potěší všechny milovníky filtrované kávy.
MAASAI - Keňa (momentálně nedostupná)
Náš ''hit na filtr'', skvělá, jemná káva s podtóny ovoce, která vás překvapí svou chutí. Africké kávy jsou ideální na alternativní přípravy a tato Keňa vám ukáže, jak má káva na filtru chutnat.
4, TOP ESPRESSA - ovocitá a chuťově výrazná káva
Káva s tóny hořké čokolády, které se v závěru přelévají do silné ovocnosti - acidity s tóny jahod a limetky. Vhodná na espresso i filtr.
Top káva s vysokou aciditou pro skutečné “fajnšmekry.” V chuti můžete cítit lískové oříšky, které se postupně rozvinou do výrazné chuti černého rybízu. Vhodná na espresso.
5, SMĚS ARABIKY A ROBUSTY - nulová acidita, hořká chuť - vyšší obsah kofeinu
Robusta obsahuje asi 2x více kofeinu než arabika. Výsledné espresso je zemitější, více dohořka a s bohatou cremou. Káva vhodná pro milovníky silné kávy.
6, BEZKOFEINOVÁ KÁVA - Máte rádi kávu, ale kofein vám nedělá dobře? Zkuste bezkofeinovku!
Bezkofeinová káva vyrobena přírodní šetrnou cestou. Kofeinu je zbavena metodou Swiss Water - pouze za pomocí vody, bez chemikálií. Příjemně chutná po hořké čokoládě a oříšcích.
Seznam našich káv ke stažení: