PRAŽENÍ A DEGUSTACE
Řemeslně pražíme zrnka výběrové kávy. Snažíme se z nich dostat to nejlepší, co v sobě skrývají. Ke každodenní práci s kávovými zrnky přistupujeme s entuziasmem a pokorou, doputovala k nám z dalekých krajů, kde prošla pečlivou ruční sklizní a výběrem. Učíme se s každou novou várkou, hledáme v malých zrncích jemné i výrazné aroma. Vyzkoušejte námi vypraženou kávu, objednejte si ji - a nebo ještě lépe: skočte si přímo k nám.
Naše Valašská pražírna je poměrně čerstvá, poprvé jsme pražili 12.12. 2020. Za přítomnosti jednoho z nejlepších pražičů v Česku. Profily pražení jednotlivých druhů kávy jsme nastavovali na základě více než pětiletých zkušeností. Už jsme pokročili, v malých sériích experimentujeme. U konzervativních káv pro konzervativní zákazníky držíme pražící profily stejně, na nejlepší úrovni. Řemeslné pražení po malých dávkách a špičková technika se nám náramně osvědčily.
Naše příběhy se slily na soutoku obou Bečev ve Valašském Meziříčí podobně jako kapky dobrého espressa či filtrované kávy. Jsme čtyři. Pátým do party je pak špičková pražička Giesen z holandského městečka Ulft. I ta se při práci umí pěkně rozpálit.
Pravidelně provádíme degustace a ukázky pražení kávy. Přijďte s přáteli, rodinou či kolegy z práce. Je to adrenalin sledovat, jak se zelené zrnka kávy svezené na valašsko z celého světa mění pod rukama na voňavou surovinu. Exkurze a výklad spolu s ochutnávkou zaberou do hodinky. stojí to za to.
Degustaci či pražení ve skupince či větší skupině lze objednat na kdykoli, bez problému. Pro více info volejte, prosím, na +420 725 096 901 nebo pište na info@valasskaprazirna.cz
Přijďte. Moc rádi Vás uvidíme.
Matěj, Monika a Petr - Tým Valašská pražírna - CoffeeBee